Udstyr

Orienteringsløb er en idræt som ikke kræver særlig meget udstyr.

Som nybegynder er det derfor begrænset hvor meget udstyr man har brug for. De første baner man kommer til at løbe går hovedsageligt på stier, så her er det nok med helt normale løbesko og løbetøj.

Med tiden kan man dog investere i lidt udstyr som kan gøre løbet nemmere, hurtigere og mere sikkert.

 

Kompas

Kompasset er essentielt når banerne bliver sværere, f.eks. til at tage kompaskurser gennem terrænet. Man kan sagtens starte med et normalt “spejderkompas”, men et tommelfingerkompas er klart at foretrække.Sko

Når banerne bevæger sig væk fra stierne stiger kravene til fodtøjet.

Normale løbesko er ofte for høje, ikke holdbare nok, ikke lavet til at blive våde og med for lidt greb i terrænet.

Disse egenskaber har regulære orienteringssko. Der er tæt kontakt til underlaget, de er lavet i ikke-sugende materiale, bunden kan holde til at træde på spidse grene og så er der knopper og ofte metalpigge.

 

Andet

Definitionsholder: En holder man kan have siddende på armen, hvor man kan se postplaceringerne. Dermed undgår man at skulle folde kortet ud hver gang man kommer til en ny post.

SportIdent brik: Tidstagningen til de fleste løb foregår vha. det elektroniske system SportIdent. Man løber med en lille chip på den ene finger. Chippen stikkes i et lille hul ved hver post, og når man kommer i mål kan man se hvor langt tid man har været om de forskellige post-stræk. Til at starte med kan man låne og leje en brik, men med tiden er det rart at have sin egen.

Beskyttelsesudstyr: Orienteringsløb er ofte lig med nærkontakt med naturen, og flere løber derfor med klare briller, benbeskyttere, brændenældebukser osv.

 

Forhandlere

Orienteringsudstyr forhandles hovedsageligt over nettet, men forhandlerne kan oftest mødes ved de store orienteringsløb (som f.eks. divisionsmatcherne).

 

www.o-butikken.dk

www.mollersport.dk

www.loberen.dk

www.runforest.dk