Hvad er o-løb?

I bund og grund handler orienteringsløb om at finde vej i naturen ved hjælp af et kort, men det er meget mere end det.

Orienteringsløb er en fantastisk sport. En masse frisk luft, en tur i skoven og god motion. Orienteringsløb har den fordel, at man altid kan få en god oplevelse på sit eget niveau. Der er unge, der er gamle, der er hurtige, der er langsomme – fælles for dem er, at de nyder at få god motion på en sjov og udfordrende måde, når posterne skal findes i skoven.

Der er altid flere baner at vælge imellem. Der er de svære, lange baner, for dem der løber stærkt, og som har stor erfaring med at orientere sig i skoven. Tillige er der baner for nybegyndere og børnefamilier, som hygger sig med en kortere tur i et lavere tempo, og som ikke er så rutinerede i kortlæsning.

Orienteringsløb er et eventyr.”
Man er på opdagelsesrejse, hver gang man løber et orienteringsløb. Det eneste, man har, er jo et kort og et kompas, og så skal man selv finde sin egen vej gennem skov og krat, hvor man aldrig har været før. Nogle gange møder man vilde dyr, nogle gange flot natur og nogle gange løber man forkert. Men det er altid spændende at udfordre sig selv og se, om man kan finde frem. Så det er nok mennesker, der kan lide den slags, der bliver gode til orienteringsløb. Hvis de altså ikke har noget imod at blive våde, beskidte eller trætte.”   Citat af Chris Terkelsen, eliteorienteringsløber