Forside

Logo

 

 

Her på O-Siden kan Du finde de fleste relevante oplysninger om Køge Orienteringsklub, hvad enten Du er nyt medlem eller gammel i gårde, søger oplysninger om klubben og bestyrelsen eller lige skal hente et kort til et af klubbens Find-Vej projekter.

I kolonnen til venstre prøver vi at være først med de sidste Nyheder med relevans for klubbens medlemmer, instruktioner og resultater.   O-Bloggen er medlemmernes aktuelle forum hvor der kan skrives kommentarer, debatteres,  aftales samkørsel eller uddeles ros & ris. Kalenderen indeholder løbsarrangementer og sociale begivenheder i den nærmeste fremtid med relevans for de fleste af medlemmerne. I bunden findes et Nyhedsarkiv baseret på måned/årstal.

Løbsberetninger, gode råd og forslag til forbedring af O-Siden modtages med tak. Bestyrelsen.

VI STØTTER KØGE ORIENTERINGSKLUB:

Ugens O-tip: Trafiklyset - "grønt", "gult" og "rødt" delstræk
Delstrækket mellem to poster kan med fordel deles i tre dele - et "grønt", et "gult" og et "rødt" stræk.
"Det grønne stræk" er den første og forhåbentlig største del af vejen. Fra sit startsted grovorienterer man sig frem til et sikkert punkt i nærheden af posten. Det "grønne" stræk skal løbes så hurtigt som muligt og helst uden stop. Kortlæsning sker undervejs, mens man løber på veje og stier.
Så følger "det gule stræk", der skal føre frem til det nærmeste sikre udgangspunkt før posten. Farten skal være mere moderat, og man må undgå for mange stop for at læse på kortet. På det "gule" stræk skal man give sig tid til at blive helt klar over, hvor man er på kortet.
Den tredje del af strækket mellem de to poster - "det røde stræk", der skal være så kort som muligt, foregår i almindeligt gangtempo, kortet læses flittigt, og man støtter sig til finkompas og nøjagtig skridttælling.
Når man planlægger vejvalget frem til posterne, skal man prøve at tænke på denne inddeling. Et kort og direkte vejvalg uden muligheder for grovorientering kan blive dyrt i forhold til et længere, hvor man i fuldt tempo kan nå frem til et godt udgangspunkt nær posten, og derfra finorientere sig frem.
En god banelægger vil altid tilstræbe at placere posterne sådan, at det "gule" og det "røde" stræk bliver så langt som muligt, så der først og fremmest stilles krav om god orienteringsteknik.

vejvalg_4jan15