Slut på en fantastisk uge

Fredag den 12. juli,  Finale skovløb    Langdistance + afslutning

Så har Køge Orienteringsklubs Kurt Dose fuldendt succesen. Den tredje VM-guldmedalje er kommet i hus.

Med næsten ti minutters forspring er Kurt Dose fra Køge Orienteringsklub her fredag formiddag kommet i mål som overlegen vinder af sin tredje guldmedalje ved Verdensmesterskaberne i orienteringsløb for veteraner, som i den forløbne uge er blevet afholdt i og omkring Letlands hovedstad Riga.

Den afsluttende konkurrence i skovene nord for Riga var et langdistanceløb på 2,3 km med 7 kontrolposter.

Denne opgave klarede Kurt Dose på 42 minutter.

Kurt Dose er dog ikke den eneste Køge-løber der har høstet medalje.

Palle Bay præsterede nemlig en superflot præstation på fredagens A finale i H85 klassen, da han i kamp med 20 stærke løbere, sikrede sig og Køge OK en imponerende andenplads. Det var en svensker der løb med guld og endnu en svensker der kilede sig ind på tredjepladsen.

Med dagens medaljer til Palle Bay og de tre sejre til Kurt Dose, forlader Køge OK verdensmesterskaberne med de ultimativt bedste danske resultater.

En tredje af Køge Orienteringsklubs deltagere i Riga, Svend Fladberg, måtte denne gang “nøjes” med at deltage i B-finalen, hvilket kan gjorde med bravour.

Men da Svend Fladberg er en meget ambitiøs idrætsmand, ærgrede det ham naturligvis meget, at han “missede” A-finalen.

Svend Fladberg løb sig ind på trediepladsen efter to finske løbere.

Nu venter præmieoverrækkelse senere fredag eftermiddag og derefter lidt fortjent afslapning i Riga inden Kurt Dose og hans løbekammerater fra Køge Orienteringsklub lørdag aften vender hjem til Køge.

Vore to “unge” løbere, Gunnar og Gerda Marie,  fik også en rigtig god A-finale, så alt i alt et WMOC som løbere, Køge OK og Dansk Orienterings Forbund kan være stolte over.

Om et år rykker stævnet til Slovakiet. Skal vi med?

  En træt dansker  I mål til guld nummer tre  Et tilfreds smil: Den er hjemme! Gerda Marie på vej i mål til en “kjæmpeflott” 14. plads i A finalen.  Så skinnede solen også på Palle. Tillykke med sølvet!  Må ikke forstyrres.

To musketerer og deres væbner.

_________________________________________________________________________

Superonsdag for Køge OK´s løbere på Mellemdistance Finale

Man kniber sig i armen og tænker: Kan succesen fortsætte?   Svaret er JA! med udråbstegn:

 • I H90 fortsatte Kurt sin overvældende dominans og sikrede sig sin anden guldmedalje ved mesterskaberne. Ja det gik oven i købet så godt, at alle konkurrenter i klassen var overhalet før end Kurt klippede post 1!
 • Palle Bay havde et super godt løb i H85A hvor han sikrede sig en imponerende 5. plads.
 • Svend Fladberg fik flot flot oprejsning for tirsdagens skuffelse ved at sikre sig 2. pladsen i H85 B finalen. Den fine placering medfører dog desværre ikke, at han får mulighed for at løbe A finale i på fredag. Men han fik vist flaget i dag, og må nu bruge sit løb i morgen til at bevise at han hører hjemme i A finalerne.
 • Gunnar Grue-Sørensen havde lidt småbom undervejs, men er under alle omstændigheder klar til A finalen i H65 på fredag. Solid og stabil præstation hele vejen igennem mesterskaberne.
 • Gerda Marie Christiansen vil helst ikke have for megen omtale af sine løb, men i dag præsterede hun en fremragende indsats, og er selvfølgelig også klar til A finalen på fredag. Oven i dette skal hun roses for sine formidable menneskelige egenskaber, som er med til at bære hele holdet oppe. Tak Gerda!

  Svend har genfundet humøret og troen på en topplacering på fredag.

  De rød-hvide-grønne farver er meget synlige i Letland.  Alle halvfemserne med ædelt metal om halsen Alle halvfemserne       Foto: WMOC  Gerda Marie og Gunnar lader op til løbet   (foto WMOC)  Palle. Finale, mellem Gerda.  Finale, mellem

 Sølv og Guld. Rune og Kurt    (foto: WMOC)

  Sejrsfest på Elefanten  Der kan vist godt blive plads til medalje nummer tre 🙂  Hele Køgetruppen med kniv og gaffel 🙂  Og i morgen starter træning og opladning til fredagens store finale.

__________________________________________________________________________

Tirsdag den 9. juli    Kvalifikation til to skovløb 

Succesen fortsætter i Letland:
Gunnar, Gerda og Kurt er sikkert i A-finalerne.
Palle er også med i A-finalen, mens Svend må løbe B finale i morgen. Hvis han gør det godt i morgen, så kan han komme til at løbe A-finale på fredag.
Vi XXXX alle vore fingre og tæer.

 

Glæde efter et godt løb

Palle lader op.    Palle i opløbet  Hygge ved målet

Svend i mål efter en lang, svær, sej og vanskelig tur i de lettiske skove.

___________________________________________________________________________

Søndag den 7. juli   Finale Sprint

Guld til Kurt

 • Søndag  formiddag er verdens bedste Kurt løbet over målstregen i Riga som ny verdensmester i sprint. Stort tillykke fra klubben.
 • Sådan ser en VM guldmedalje ud.
 • Sejren er hjemme, og man kan slappe af.  
 • Kendsgerningerne

Den er hjemme, og det gik hurtigt! Målgang Sejren fejres på behørig vis sammen med de øvrige Køgedrenge.

Kurt stjal opmærksomheden denne dejlige søndag i Riga, men de øvrige Køgeløbere var også i kamp. Bedst gik det for Palle, som sikrede sig en flot femteplads i H85.  I samme klasse havde vi store forhåbninger til den godt løbende Svend, men uheldigvis missede han en post. Synd og skam, men mon ikke han nu er ekstra tændt op til de to skovløb. Gunnar var den sidste A-finalist, og han sluttede midt i feltet i den meget stærkt besatte H65 klasse.

DO-F skriver:https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/7859-wmoc-kurt-dose-suveraen-veteranverdensmester

  M65A  Gunnar

H90A  Kurt

______________________________________________________

Lørdag den 6. juli   Kvalifikation Sprint

En meget løfterig lørdag med Kurt helt i top.

Vore klubkammerater gør det meget fint i Letland, hvor lørdagens sprintkval. er overstået med følgende resultater:

 • M90:  Kurt vandt kval. i overlegen stil og er storfavorit til VM guld i morgen.
 • M85:  Svend havde et imponerende flot løb, og er absolut blandt søndagens medaljekandidater.  Palle skal også løbe A-finale. Vi håber at han finder et ekstra gear i morgen, så at vi kan få ham i top 10.
 • M65:  Gunnar havde et godt løb som bringer ham i A-finalen.
 • W65:  Gerda Marie kommer til at “nøjes” med C-finalen. Men bare vent til skovløbene!

Leif E. Larsen og Kjeld Johnsen fra THOK som lige har vundet SM i Køge, er også klare VM medaljefavoritter i morgen. Godt at de fik trænet lidt i Køge 😉

Fra stævnecentret i Riga. Gerda Marie trykkede på knappen 🙂