Beretning fra en begyndertur til Blekinge

Weekend stævnet “Havs OL” ved det idylliske Järnavik på skærgårdskysten i Blekinge, 240 km fra Køge, har igennem mange år haft Køgeløbere blandt de ca. 1100 deltagere. Blandt andet har Kurt Dose tidligere vundet sin klasse ved stævnet, og Karsten Richardt har også leveret fine resultater på stedet.

Så i år skulle det endelig være, – nu skulle jeg prøve det. Og det startede med et godt resultat om lørdagen, hvor det blev til en 17. plads ud af 39 startende i H70 med 17 minutters afstand op til vinderen. 

Klik to gange på kortet for at forstørre.

Dag 1

Så optimismen var stor om søndagen ved starten på den anden løbsdag, men ak: Hvor længe var Adam og Eva i Paradis?

Det blev en voldsom nedtur, hvor jeg raslede  ned på en 38. plads ud af 45 startende. Det gik fint til og med P4, hvorefter jeg smed ca. 12 minutter på P5. Elendigheden fortsatte på P13 hvor jeg soldede ca. 6 minutter på en helt tosset måde: Postcirklerne lå meget tæt op af hinanden i området, så da jeg havde klippet P12 gik jeg selvfølgelig efter næste post, som måtte hedde noget med et 3 tal. Desværre var der ikke noget 1 tal foran 3 tallet, men det skulle jeg som sagt bruge cirka seks minutter på at gennemskue. Nu skal dertil siges at det var meget varmt,  jeg var noget udmattet, sveden løb ned i øjnene og i det hele taget kan jeg finde på rigtig mange dumme og sjove undskyldninger.  (det kender vi vist alle!)

Dag 2

Men alt i alt en rigtig god weekend som varmt kan anbefales, hvis man trænger til afveksling fra grøfterne i Lellinge.

Gerda Marie og Gunnar var også med, og sluttede begge dage i top 10. Karsten deltog om søndagen, men måtte nøjes med placering længere nede i tabellen, cirka 5 minutter hurtigere end undertegnede.